BROKOLİ
Zengin demir ve kalsiyum maddeleri sayesinde Alzheimer hastalığı tehlikesi yaşayan kişilerin sıklıkla tüketmesi gereken bir besinidir. Aynı zamanda kandaki zararlı bakterilerin oranını azaltarak, kanın vücutta daha dengeli akmasını sağlar.
KARALAHANA
Antioksidan özelliği sayesinde vücutta gezen serbest radikal hücrelerin oranını azaltarak, kansere neden olabilecek maddeleri yok eder. Magnezyum ve kalsiyum açısından da zengin olduğundan kemik hastalıklarına birebir fayda sağlar.
ISPANAK
Bol miktarda içerdiği A, B ve K vitaminleri sayesinde, kemik erimesinden görme problemlerine kadar birçok rahatsızlığa iyi gelir. Aynı zamanda kabızlık ve sindirim problemlerini önler.
ŞALGAM YAPRAKLARI
Yeşil yapraklılar içerisinde kalsiyum açısından en zengin olan şalgam antioksidan özelliği sayesinde cilt sorunlarını azaltmada yardımcı olur.
LAHANA
Lahana içerdiği folik asit sayesinde kanser hücrelerini azaltır. Aynı zamanda 22 kalori içerdiği için kilo vermeye çalışan kişilerin tüketmesi gereken yeşil yapraklı sebzelerin başında gelir.