KARPUZ SUYU
Malzemeler
1 adet küçük boy karpuz
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı esmer şeker
Hazırlanışı
Karpuzu dilimleyin ve çekirdeklerini çıkarın. Karpuzun kabuklarını ayırırken beyaz kısımlarını almamaya özen gösterin. Karpuzu parçalayarak derin bir kaseye alın ve blenderdan geçirin. Posalı karpuz suyunu temiz bir tülbentten geçirip sürahiye aktarın. Esmer şekeri bir miktar sıcak suda eritin ve limon suyu ile birlikte karpuz suyuna ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Nane yaprakları ile süsleyerek ve buz küpleri ekleyerek servis yapabilirsiniz.
ÜZÜM HOŞAFI
Malzemeler
4 su bardağı çekirdeksiz yeşil üzüm
2 litre su
1 su bardağı toz şeker
2 adet çubuk tarçın
Hazırlanışı
Üzüm yumuşak bir meyve olduğu için çabuk dağılır. Bu yüzden önce şerbetini hazırlamalısınız. Derin bir tencerede su ve toz şekeri bir araya getirin. Şeker eriyene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin ve kaynadığında çubuk tarçınları da tencereye alın. Daha sonra yıkadığınız ve ayıkladığınız üzümleri tencereye aktarın. Kaynarken üzümlerin dağılmamasına dikkat edin. Soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
ÜZÜM SUYU
Malzemeler
1 kg siyah üzüm
1 su bardağı toz şeker
3 litre su
Hazırlanışı
Üzümleri iyice yıkayın ve derin bir tencereye alın. Üzerine suyu ilave edin ve üzümler çatlayıp dağılmaya başlayana kadar kaynatın. Üzümler suya tamamen rengini verdiğinde üzüm suyunu tülbent yardımıyla süzün ve posasından ayırın. Süzdüğünüz üzüm suyunu tekrar bir tencereye alın ve şekerini ilave edin. Şeker eriyene kadar kaynatın. Sıcaklığı geçene kadar oda ısısında bekletin ve cam şişelere doldurun. İyice soğuması için en az 1 saat buzdolabında bekletip ardından servis yapabilirsiniz.